Haris Pendić, koji za sebe kaže da je "ateist, anarhist, antifašist,samostalni aktivist i youtuber poznat po radu na YouTube kanalu "The Unstoppable Grind Master", gdje na svoj sirov i iskren način kritizira razne fašizme, nepravde, fekalije i probleme u društvu uz određene elemente satire", javio se redakciji portala Bljesak.info i kazao kako je opet 'ušutkan'.

Kako kaže, više puta mu je ugrožena sigurnost i narušena sloboda govora i izražavanja. Evo što, između ostalog, stoji u njegovom e-mailu upućenom portalu Bljesak.info.

"Prvi put sam ušutkan od strane Katoličke crkve i neoustaških pokreta jer sam kritizirao misu za mrtve fašiste Bleiburga.Oni moj video iz konteksta i optužili me za "govor mržnje" pa čak i za terorizam!. Ovaj put sam opet ušutkan i to zbog sarajevskog imama Muhameda Velića, koji me je prijavio policiji jer sam kritizirao njegove homofobne stavove koje je javno na Facebooku. Zbog toga mi je jučer u kuću upalo 11 specijalaca, koji su došli s nalogom i pretresli mi cijelu kuću. Naravno nisu ništa našli. Nakon toga sam pozvan na razgovor u Federalni MUP BiH, gdje sam doživio psihološku torturu od strane četvorice inspektora. Sporni video je snimljen prije 2 mjeseca, ali eto, Muhamed Velić se tek nakon 2 mjeseca sjetio da je "ugrožen" mojim youtube performansom. Nakon psihičke torture i prijetnji prebijanjem od strane inspektora, zaplijenjen mi je mobitel i poslan sam kući. Interesantno je da su uspjeli dobiti nalog za pretres tek tako i to su ga dobili jos 24. 09. 2020, a tek 06. 10. 2020. su izvršili pretres. Također je interesantna sljedeća stvar: prema novom zakonu o zaštiti prava LGBTQ osoba, kažnjivo je širiti mržnju prema LGBTQ osobama. Adna Pandžić ,članica Demokratske Fronte dobila je kaznu od 3000 KM zbog svog Facebook statusa, ali zato Muhamed Velić za svoje homofobne statuse nije dobio nikakvu kaznu i jos uz to hapse i progone ljude koji kritiziraju njegovu otvorenu homofobiju i tretiraju ih kao teroriste", naveo je Haris Pendić.