Hrvatska nogometna reprezentacija je kao formula jedan, a vodi je jedan "fićo", rekao je Miroslav Ćiro Blažević koji je s "vatrenima" osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj prije 18 godina.

"Drhtim, sine. Sine, ne želim biti kritičan prema reprezentaciji samo zato da zanovjetam, jer takvih kritičara ima previše u Hrvatskoj. Ali srce mi krvari kad gledam naše igrače koji su najbolji ne u Europi, nego na svijetu, a te atomske igrače, te supermene terena, tu formulu jedan, vodi jedan fićo’", rekao je trener svih trenera.

Tvrdi da "vatreni" mogu pokoriti Europu, ali da je zabrinut zbog stanja i atmosfere u i oko reprezentacije, te da ne treba padati duhom. " Treba se okupiti kao jedan oko reprezentacije, koja može usprkos ljudima koji je vode, Zdravku Mamiću i Anti Čačiću, ostvariti veliki rezultat", smatra Ćiro, piše Globus.

Hrvatska na Euro 2016 u Francuskoj igra u grupi D s europskim prvakom Španjolskom, te Turskom i Češkom. Prvu utakmicu Hrvatska igra 12. lipnja na Parku prinčeva u Parizu protiv Turske, a zatim slijede dvoboji s Češkom 17. lipnja i Španjolskom 21. lipnja.