Rusija je svoju prvu registrirano cjepivo protiv virusa korona namijenjenu stranom tržištu nazvala "Sputnjik V" po prvom svjetskom satelitu, izjavio je u utorak šef zdravstvene fondacije RDIF Kiril Dmitrijev.

On je kazao da je Rusija već dobila zahtjeve više od 20 zemalja za milijardu doza novog cjepiva, prenosi Reuters, javlja Tanjung. Dmitrijev se obratio novinarima nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin priopćio da je registrirano prvo cjepivo protiv virusa korona nakon dvomjesečnog testiranja na ljudima. Putin je naveo da je cjepivo primila i jedna njegova kćerka. "Poslije prvog cjepiva imala je temperaturu 38, sutradan 37 i to je bilo sve", rekao je Putin. On je dodao da se njegova kćerka osjeća dobro i da ima visoku razinu antitijela, prenosi agencija TASS.

Predsjednik Rusije je izrazio je nadu da će se vremenom pojaviti više cjepiva protiv virusa korona. Prvu rusko cjepivo protiv virusa korona zajednički su razvili istraživački institut Gamaleja i rusko ministarstvo obrane, javlja Tanjung.