Gripa i prehlada i dalje stišću, a ukoliko se borite s njima ili se želite preventivno zaštiti, dobro ćete izabrati ako svojoj prehrani dodate "Zlatnu pastu" koja pomaže kod svakog upalnog procesa.

Glavni sastojak "Zlatne paste" je kurkuma ili indijski šafran, superzačin s protuupalnim, antoksidativnim i detoksikacijskim svojstvima. Poznata je i kao prirodno sredstvo protiv bolova. S obzirom da naše tijelo teško apsorbira kurkumu, u "Zlatnu pastu" svakako dodajte ulje i papar koji će pomoći u apsorpciji začina, piše Zadovoljna hr.

Sastojci za "Zlatnu pastu":

-    125 mililitara kurkume u prahu
-    250 mililitara vode
-    1 i pol žličica mljevenog crnog papra
-    70 mililitara djevičanskog maslinovog ili kokosovog ulja

Postupak: 
. Vodi dodajte kurkumu i stavite na laganu vatru uz miješanje. Miješajte dok ne dobijete gustu pastu što može trajati 6 do 10 minuta.

2. Ukoliko vam se čini da je pasta prerijetka dodajte još kurkume, a ako vam se čini da je pregusta dodajte vode. Pasta cijelo vrijeme mora biti na laganoj vatri te ne smije zakipjeti jer će sastojci izgubiti svoja ljekovita svojstva.

3. Na kraju dodajte papar i ulje. Nastavite miješati kako bi se svi sastojci dobro povezali.

4. Skinite pastu s vatre i ostavite da se ohladi. Pastu možete držati u staklenki te je pohraniti u hladnjaku gdje može stajati do 2 tjedna jer njezina potentnost, odnosno učinkovitost opada nakon toga vremena. 

Kako koristiti "Zlatnu pastu"?

- ako se koristi kao dodatak jelima, "Zlatnu pastu" dodajte tek pri kraju kuhanja kako bi hranjiva svojstva ostala maksimalno očuvana; naročito izvrsno nadopunjava okuse jela s grahom

- može se koristiti i kao čaj na način da se žlica paste ubaci u vruću vodu, promiješa i doda med ili slad po želji

- odličan je dodatak umacima 

- žličicu paste dodajte u juhu od povrća, varivo ili krem juhu

- žlicu paste dodajte pirjanoj riži i povrću za poboljšavanje okusa

- malo paste dodajte u toplo biljno mlijeko i uživajte u svom "Zlatnom napitku"