Da biste uštedjeli novac, biljke možete da prihranjujete i prirodnim sredstvima, i tako im osigurate dodatne minerale koji će pospješiti njihov rast i bujnost.

Krupni, bogati cvjetovi i bujno tamnozeleno lišće biljaka koje do jeseni krase dvorišta i terase zahtijevaju posebnu pažnju i njegu.

Uz redovno zalijevanje i uklanjanje procvjetalih latica, neophodno je i prihranjivanje, kao i upotreba preparata koji će štititi biljke od štetočina, a to podrazumijeva ne samo vrijeme, već i dodatni novac pored onog koji ste već investirali u biljke.

Kora banane, sadržaj vrećica čaja ili ljuske od luka koje ćete kompostirati mogu da poprave kvalitetu zemljišta, ali će najbolje rezultate dati pivo razblaženo vodom.

Ostatke piva iz flaše ili limenke sipajte u balon ili bocu, prelijte vodom i dobro promućkajte, pa tim rastvorom zalijte vrtne i balkonske biljke jednom nedjeljno. Na 10 mililitara piva optimalno ”ide” litar obične vode.

Pivo ne mora da bude svježe – i ono koje je odstajalo nekoliko dana biće i te kako korisno za cvijeće, zahvaljujući kompleksu vitamina B i fermentiranim materijama koje sadrži.

Ovaj rastvor posebno je koristan za muškatle, kaliope i viseće petunije koje će, ako im redovno osiguravate ovu vrstu prihrane, biti još raskošnije, piše Telegraf.rs.

Pivo je odavno poznato kao sredstvo za jačanje listova sobnih biljaka. Ujedno, daje im sjaj i može da utiče na intenziviranje zelene boje. Dovoljno je da jednom u desetak dana pamučnu krpicu natopite pivom i njome prebrišete listove.