Bespilotnim letjelicama i raketama gađana je jučer navečer zračna baza Ain al-Asad u zapadnom Iraku, gdje su smještene američke i druge međunarodne snage, dok se unutar baze čulo više eksplozija, navela su dva sigurnosna izvora. Iz iračke su vojske izvijestili da su zatvorili područje oko zračne baze, a u međuvremenu je počela istraga o ovom slučaju. Još nije poznato ima li žrtva ili materijalnih šteta.

Osim spomenute baze na zapadu zemlje, projektili su pogodili i vojnu bazu američkih vojnika u blizini zračne luke u Bagdadu, priopćila je iračka policija, no bez dodatnih informacija. U posljednja 24 sata gađane su četiri vojne baze u Iraku, u kojima su smještene američke vojne snage, pri čemu je manji broj vojnika dobio lakše ozljede.

Prijetnja Irana

Prošlog su tjedna naoružane skupine povezane s Iranom zaprijetile da će projektilima i bespilotnim letjelicama ciljati objekte povezane s SAD-om, ako Washington intervenira na strani Izraela u ratu protiv Hamasa u Gazi.

U Iraku se trenutno nalaze 2500 američkih vojnika te njih još 900 u susjednoj Siriji, u sklopu misije čiji je cilj pomoći lokalnim snagama u borbi protiv Islamske države, koja je 2014. zauzela dijelove teritorija obje zemlje.