Rafael Mir, napadač Valencije koji nastupa za drugu momčad, trebao je potpisati za Real Madrid. Barem se tako špekuliralo posljednjih nekoliko mjeseci. No, u posljednji tren mladi Mir (20) se predomislio i čini se kako će karijeru nastaviti u Engleskoj.

Vodeća momčad Championshipa Wolverhampton nudi mu sjajnu priliku i okruženje u kojem će moći razviti svoj potencijal. Trenutno imaju prednost od 12 bodova nad drugim Derbyjem te je izgledno da će igrati u Premier ligi iduće sezone.

Tamo će se pridružiti svome bivšem treneru Nunu Espiritu Santu koji mu je pružio priliku još dok je bio trener Valencije. Za mladog Španjolca će Wolvesi platiti dva milijuna eura, a ugovor će mu trajati četiri i pol godine.

Ovaj napadač je u karijeri igrao za omladinske ekipe Barcelone i Murcije, a član Valencije postao je 2012. godine. Za prvu momčad Šišmiša odigrao je dvije utakmice.

Najveći razlog zbog kojeg je odbio kraljevski klub je činjenica da tamo ne bi imao veliku minutažu te bi samo ulazio kao zamjena ili igrao nebitne utakmice.