Jedna Sarajka jučer je brutalno napadnuta u naselju Grbavica. Nju je čekićem napao razbojnik koji je tražio da mu preda sve što ima. Žena je zahvaljujući stanaru obližnje zgrade uspjela da se spasi, ali je zadobila rane na glavi i podlijeve po rebrima.

"Događaj se dogodio jučer u 8:10 sati u ulici Grbavička 23. Policija je intervenirala, gospođa je zadobila lakše ozljede. U tijeku je rad na pronalasku počinitelja", potvrdio je danas za “Avaz” dežurni operativni Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije.  

Užasno iskustvo ove Sarajke prenijela je njena sestra na Facebook grupi “Pretty Women Forum” želeći da upozori ostale sugrađanke.

"Čuvajte se žene, majke... Sestra je izašla iz "trole" na Grbavici i kod Šumarskog fakulteta presreo je čovjek, nije migrant... Tražio je sve iz torbe, ona je rekla "nemam ništa"... Udario je čekićem u rebra ... Opet ga molila da prestane... Udario je opet u glavu čekićem... Od šoka nije znala što ju je snašlo", navodi sestra napadnute žene.  

Napisala je da je u tom trenutku jedan čovjek iz obližnje zgrade počeo vikati “Pusti je, pusti”, a napadnuta žena je počela dozivati pomoć. Muškarac s čekićem je pobjegao, a čovjek iz zgrade otvorio joj je vrata i ušla je u zgradu.

Njen spasilac dao joj je vode i šećera, a pridružilo mu se još susjeda. Pozvali su policiju koji su je odvezli u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je utvrđeno da ima površinske rane, odnosno podlijeve na rebrima i glavi.

"Eto da znate da uvijek moramo biti u pripravnosti... Znači jutro, osam sati, on čekićem udara ljude. Dobila je tablete i neku kremu... Užas, gdje živimo... Hvala čovjeku koji je vikao s balkona i pomogao. Tko zna što bi bilo...", napisala je sestra napadnute žene.