U nedjelju ujutro skupina naoružanih muškaraca zauzela je policijsku stanicu u glavnom armenijskom gradu, Yerevanu gdje drže nepoznat broj taoca, priopćila je sigurnosna služba Armenije.

U tijeku su pregovori s napadačima ne bi li se situacija riješila na što mirniji način, kazao je šef sigurnosnih službi te je optužio pristalice napadača da šire 'lažne glasine putem interneta kako je u tijeku ustanak protiv vlade'.

Armenijska novinska agencija javlja da su naoružani muškarci tražili puštanje na slobodu Jiraira Sefiliana, opozicijskog vođe i bivšeg vojnog zapovjednika koji je zbog svog protuvladinog djelovanja uhićen prošlog mjeseca.
 

Jirair Sefilian snažno je kritizirao vladu Armenije i njezina predsjednika Serzha Sargsyana zbog pogrešnog prikazivanja sukoba između pro-armenijskih separatista i odcijepljene regije Azeri.

Zahtijevaju uhićenje predsjednika

Agencija je izvijestila da naoružani muškarci zahtijevaju uhićenje predsjednika Sargsyana, te kako je u talačkoj krizi ozlijeđen velik broj policajaca kao i civila.

Najmanje jedna osoba je ubijena i dvoje ozlijeđeno, javlja RT.

Skupina naoružanih muškaraca objavila je video i kojem zahtijevaju uhićenje predsjednika i nekolicinu njegovih pristaša. Armence su pozvali da izađu na ulice te im daju podršku.

Na ulicama, pred zgradom policije koju su zauzeli napadači stigao je velik broj policijskih snaga naoružan teškom artiljerijom i oklopnim vozilima. Ceste oko postaje su blokirane. Službe sigurnosti navode da pristaše pobunjenika 'šire dezinformacije o preuzimanju drugih objekata u državi od strane pobunjenika, kao dio državnog udara'.

'Nacionalna služba sigurnosti službeno objavljuje da su te informacije apsolutno neistinite', navodi se u priopćenju.