Policija Brčko distrikta BiH privremeno je oduzela motorno vozilo i motocikl od višestrukih povratnika u vršenju prekršaja iz ove oblasti.

U četvrtak, 22. veljače, u 12.35 sati, obavljajući redovite poslove i zadatke u mjestu Gornji Rahić, iz policija je iz prometa isključila vozača motornog vozila marke “VW Jetta”, inicijala M. T. rođenog 1978. iz Gornjeg Rahića, koji je upravljao neregistriranim vozilom prije sticanja prava na upravljanje.

Provjerom u registru neplaćenih kazni utvrđeno je da ova osoba ima dug u iznosu od 29.160 konvertibilnih maraka, javlja Hina.

Istog dana u 12.30 sati u Ulici Tina Ujevića policijski službenici su iz prometa isključili vozača motocikla nepoznate marke i bez registarskih oznaka, inicijala R.A., rođenog 2005. godine iz Gornjeg Rahića, za kojeg je utvrđeno da motociklom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje.

Izvršenom provjerom u registru neplaćenih novčanih kazni utvrđeno je da navedena osoba ima dug od 3.003,60 konvertibilnih maraka.

S obzirom na to da se radi o višestrukim povratnicima u izvršenju prekršaja iz oblasti prometa i zbog osnova sumnje da će osobe M.T. i R.A. nastaviti s vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno su im oduzeti motorno vozilo odnosno motocikl, te deponirani u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv njih će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, navodi se u priopćenju.