U subotu oko 20:30 sati, u Policijsku stanicu Travnik, putem telefona je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u naselju Bašbunar u Travniku, priopćeno je iz MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ).

Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja ustanovljeno je da je nakon narušavanja javnog reda i mira došlo i do fizičkog obračuna, kojom prilikom su dvije muške osobe teže, a jedna ženska osoba lakše ozlijeđene.

Ozlijeđeni N.M., rođen 1972. godine u Travniku prevezen je u bolnicu Nova Bila, gdje je u nedjelju oko 10 sati preminuo, dok je malodobna muška osoba, nakon pružene prve medicinske pomoći u Kantonalnoj bolnici Travnik prevezena u bolnicu Koševo.

Službenici Sektora krim. policije su obavili očevid na licu mjesta, te slobode lišili mušku osobu inicijala Š.D., rođen 1994. godine iz Travnika, za kojeg se sumnja da je sudjelovao u navedenom fizičkom obračunu, čiji se povod još uvijek istražuje.

O svemu je upoznat dežurni županijski tužitelj, te će u suradnji s njim biti poduzete i druge istražne radnje na rasvjetljavanju navedenog događaja. Iz MUP-a SBŽ za Bljesak.info priopćeno je kako je u ovom incidentu korišten nož, kojim su nanesene tjelesne ozljede.

Kako se navodi, ozlijeđena osoba koja je prebačena u bolnicu Koševo dobro se oporavlja i nije životno ugrožena. Po prijemu u tu medicinsku ustanovu, maloljetnik je bio u stanju kome.