Trogodišnja G. K. čiji su roditelji Boris (35) i Marijana (34) te brat Roberto (9) Krstić smrtno stradali u prometnoj nesreći koja se 24. rujna u večernjim satima dogodila na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna-Zaton, južno od Mostara, otpuštena je iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, potvrđeno je u petak za „Avaz“ iz ove ustanove.

Podsjetimo, djevojčica je s ozljedama opasnim po život bila hospitalizirana u ovoj bolnici, a kobne večeri je bila s roditeljima i bratom u automobilu Renault Scenic, kojim su se vraćali kući u Ortiješ s jednodnevnog izleta.

Nažalost, njena obitelj je tragično stradala nadomak kuće, kada se u njih, pod još neutvrđenim okolnostima, direktno zabio automobil BMW X5, kojim je upravljao Mate Primorac (46), koji je, također, poginuo.

On je, kako se to do sada iznosilo, nepropisno pretjecao, ali mu to u jednom trenutku, navodno, nije dopuštao vozač automobila Mercedes Mile Doko (31), s kojim je prethodno bio u jednom mostarskom restoranu, te je krenula utrka između njih dvojice, piše Avaz.

U kobnom trenutku, Primorac je udario u Mercedes, kao i automobil BMW kojim je upravljao L. Š. (22), a na koncu se svom silinom zabio u Renault Scenic u kojem su bili Krstići.

Iz Tužiteljstva HNŽ, u kojem, zajedno s PU Mostar, provode istragu, u petak su kazali da čekaju rezultate brojnih vještačenja koja su naložena te su napomenuli da je riječ o opsežnim aktivnostima, budući da su poduzete sve neophodne mjere i radnje. Po okončanju istrage, kazali su, javnost će biti obaviještena o svemu.