Tijekom ponedjeljka vrijeme će se u većem dijelu regije nakratko stabilizirati. Novo pogoršanje donosi ciklona koja će se iz zapadnog Sredozemlja tijekom utorka i u noći na srijedu premještati preko središnje Italije dalje prema srednjem i sjevernom Jadranu.

Upozorava se na povremeno jake olujni, moguće i orkanskih udara južnog, jugoistočnog i jugozapadnog vjetra nad većim dijelom Jadrana, gdje je ponegdje moguća i plima uz obalu.

Umjerenih, povremeno vrlo jakih udara južnog i jugozapadnog vjetra biti će u gorskim dijelovima Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Upozorava se ponovno na lokalno obilne oborine, ponajprije na Jadranu i dijelovima uz Jadran, većem dijelu jugozapadne, srednje i istočne Bosne, većem dijelu Hercegovine gdje ukupno tijekom utorka i srijede ponovno mogu pasti ekstremne količine kiše.

Prognoze količine oborina za gore navedena područja su od 50mm do 180mm kiše.

Uz obilne oborine, pogotovo područja gdje orografski efekt zbog prisilnog dizanja toplijeg i vlažnijeg zraka bude izražen postojati uvjeti za stvaranje planinskih bujičnih vodotoka i odrona.

Također će postojat uvjeti za lokalno izraženije grmljavinske nepogode uz obilnije pljuskove i plavljenje i unutar pojedinih urbanih sredina i okolici istih – stoji u objavi na stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.