Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske uhitili su osobe čiji su inicijali D.D. (18) i Ž.S. (19), osumnjičena za pokušaj ubojstva policajca u Derventi.

Iz MUP-a Srpske je priopćeno da su osumnjičeni uhićeni brzim i efikasnim reagiranjem i suradnjom pripadnika Uprave MUP-a za organizirani i teški kriminalitet i Policijske uprave Doboj, nakon prometne nezgode koju su počinili poslije krađe automobila Volkswagen Passat i pokušaja bjekstva.

"Osobe se sumnjiče da su tijekom noći između 18. i 19. prosinca u Derventi, sa parking prostora ispred stambene zgrade, otuđili Passat, nakon čega su tim vozilom prouzročili prometnu nezgodu ispred graničnog prijelaza u Brodu, te se udaljili u smjeru Dervente", navodi se u priopćenju, prenosi Srna.

Policijska patrola u mjestu Gornje Kolibe uočila je i pokušala zaustaviti to vozilo, koje je udarilo pripadnika Policijske postaje Derventa. "Policajac je zadobio teške tjelesne ozljede, a vozilo se nakon udara u betonski stub zaustavilo, te su D.D. i Ž.S. slobode lišeni na licu mjesta", navodi se u priopćenju.

Ozlijeđeni policijski službenik je nakon ukazane liječničke pomoći u dobojskoj bolnici prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje je zadržan na liječenju. Osobe D.D. i Ž.S., koje su osumnjičena za kazneno djelo pokušaj teškog ubojstva, nakon uhićenja sprovedene su u nadležno tužiteljstvo.

Policija je na osnovu naredbe nadležnog suda tijekom utorka pretresla kuće i pomoćne objekte koje ove osobe koriste kao podstanari, a pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu koristiti kao dokaz u kaznenom postupku, dodaje se u priopćenju.