Dosadašnji kapetan izraelske nogometne reprezentacije Eran Zahavi (30) oprostio se od reprezentacije nakon incidenta koji se dogodio nakon poraza od Makedonije u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Izraelska vrsta je u Haifi izgubila od Makedonije 0:1 i tako praktički ostala bez izgleda za plasman na SP.

Navijači su zvižducima ispratili igrače, a najviše se na udaru našao kapetan Zahavi prilikom izmjene koncem susreta. Napadač kineskog Guangzhoua je razočaran ponašanjem navijača bacio kapetansku traku nakon čega ga je vodstvo reprezentacije suspendiralo.

Zahavi je dan kasnije objavio kako se oprašta od nacionalne vrste.

"Ne mogu više izdržati. Živimo u zemlji koja ne cijeni svoje sportaše. Nevjerojatno je da navijači zvižde svojoj reprezentaciji, kao da mi nismo željeli pobjedu. Toga nema nigdje na svijetu," kazao je Zahavi dodavši: "Moj potez je bio pogrešan, ali izgubio sam živce."

Zahavi je za reprezentaciju Izraela upisao 39 nastupa i postigao šest golova. Dva puta je bio igrač godine u Izraelu, a tri puta najbolji strijelac nacionalnog prvenstva. Prošle godine je iz Maccabija Tel Aviv za osam milijuna eura preselio u kineski Guangzhou u čijem dresu je u 38 utakmcia zabio 35 golova, javila je Hina.