U požaru koji je izbio uslijed eksplozije respiratora na odjelu za intenzivnu njegu u bolnici u turskom gradu Gaziantepu, smrtno je stradalo osam pacijenata, javlja Anadolu Agency (AA).

U priopćenju Univerzitetske bolnice SANKO navodi se kako je u jutarnjim satima došlo do požara na odjelu za intenzivnu njegu.

Zahvaljujući brzoj reakciji medicinskog osoblja i vatrogasnih ekipa, požar je za kratko vrijeme stavljen pod kontrolu. Ipak, sedam pacijenata je smrtno stradalo u jedinici za intenzivnu njegu, a jedan tijekom transporta.

Ostali pacijenti s tog odjela prevezeni su u druge bolnice, a istraga je u tijeku.

U priopćenju ureda guvernera u Gaziantepu navodi se kako je do požara došlo u 4.45 sati po lokalnom vremenu nakon što je eksplodirao respirator te da je stradalo osam osoba.

”U druge bolnice je prevezeno 11 pacijenata. Ozlijeđenih uslijed požara nije bilo. Nadležne ekipe su na terenu i provode istragu”, navodi se u priopćenju.

I medicinski radnici uposleni u bolnici bili su vidno pogođeni zbog onoga što se dogodilo. Dio njih nije mogao zadržati suze dok su napuštali bolnice. Tješile su ih druge kolege.

Na terenu su i ekipe za pružanje psihološke podrške.

Tri ulaza i izlaza u bolnicu su zatvorena, a poduzete su visoke mjere sigurnosti oko zgrade.