Nakon ljetne sezone u kojoj je svakog dana na području cijele Hercegovačko-neretvanske županije zabilježeno više požara, Operativni centar civilne zaštite HNŽ jutros je priopćio kako vatrogasci na području ove županije u nedjelju nisu imali niti jednu intervenciju po pitanju požara.

Čak štoviše, jedina intervencija koju su jučer imali vatrogasci u HNŽ bila je ona Profesionalne vatrogasne postrojbe Čitluk, čiji su djelatnici sapirali kolnik nakon prometne nesreće.

Inače, u nedjelju je na području HNŽ registrirano je više kaznenih djela, od čega jedno teške krađe, pet krađa, jedno kazneno djelo oštećenje tuđe stvari, jedno kazneno djelo razbojništvo i jedno kazneno djelo nasilje u obitelji. Zabilježen je i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Dogodilo se 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a devet osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

''Danas počinje nova školska godina, pa sve vozače molimo da posebnu pozornost obrate na djecu pješake, posebice one najmlađe koji po prvi puta postaju aktivni sudionici u prometu'', dodaju iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Bljesak.info