Jedan od najvećih dobitnika cijele protekle sezone sigurno je Ante Rebić. Ofenzivac iz Vinjana Donjih prije nešto više od godinu po transfermarktu vrijedio je 2,5 milijuna eura, ali odlične igre i sjajan nastup u finalu Kupa Njemačke cijenu su učetverostručile i na pripreme za Mundijal stigao je kao igrač od 10 milijuna eura, pišu Sportske novosti.

Prava, pak, eksplozija cijene zbila se nakon srebrnog pohoda Vatrenih u Rusiji, vrijednost mu porasla čak 200% i sada je procijenjen na 30 milijuna eura.

Posljedica je to sjajnih igara tijekom cijele sezone, Niko Kovač izbrusio je Rebićev talent do kraja i sada u Eintrachtu mogu zadovoljno trljati rukama. Bivši im je trener, osim prvog trofeja nakon 30 godina suše, ostavio i igrača koji će im donijeti rekordnu zaradu.

Neočekivan rasplet

Sigurno nitko nije mogao predvidjeti takav rasplet događaja nakon što je Kovač prije dva ljeta doveo Rebića na posudbu, a kasnije inzistirao na otkupu njegova ugovora. Klub iz Frankfurta sa 24-godišnjim ofenzivcem ne može pogriješiti, ostane li Rebić i ove sezone u njihovu dresu, bit će udarna igla kluba, a odluče li ga ipak prodati - napunit će blagajnu kao nikada prije.

Mnogo se klubova spominjalo kao moguća nova adresa hrvatskog reprezentativca, nekako se logičnim izborom nametao Bayern, Kovač ni u jednom trenutku nije skrivao simpatije prema igraču kojeg je još 2014. vodio na SP u Brazilu. Čak je i na inauguralnoj konferenciji za medije prilikom predstavljanja kao novog trenera Bayerna jedno od pitanja bilo o Rebiću.

- Ante je sjajan igrač, on bi svakoj momčadi bio pojačanje - rekao je tada Niko Kovač.

Mnogi su to protumačili kako će ovaj dvojac nastaviti suradnju i u bavarskom divu, no u Münchenu su zapuhali neki novi vjetrovi i za sada su vrlo pasivni na tržištu. S druge strane, prijelazni rok se zahuktava na Otoku, Englezi su ovog ljeta skratili vrijeme u kojem klubovi mogu kupovati igrače i svi poslovi moraju biti zaključeni do 9. kolovoza, dva dana uoči početka nove premierligaške sezone.

U sljedećih će 12 dana biti prava ludnica na Otoku, cijene će poletjeti u nebo, a tu bi svoj brk mogao omastiti i Eintracht.

Naime, po najnovijim informacijama, za Rebića se ‘zapalio’ Jose Mourinho i mladić iz Vinjana Donjih mogao bi postati prvi Hrvat na legendarnom Old Traffordu i zaigrati za Manchester United.
 
Spremne zamjene

- Ključno je da smo mi spremni, ukoliko nam netko ode mi već imamo spremnu zamjenu - šturo je o toj temi rekao Fredi Bobić, sportski direktor Eintrachta.

U Frankfurtu ne kriju da su se spremni odreći najboljeg igrača, dakako uz pravu cijenu, a ona po njima ne može biti ispod 50 milijuna eura. Čini se da je i Kovačev nasljednik Adi Hütter svjestan kako je rastanak s Rebićem neminovan.

- Češljamo tržište i tražimo igrača za ofenzivu. Trebamo kreativnog igrača koji s krila može uputiti presudnu loptu, ali i koji sam može zabiti. Napustili su nas neki igrači koji su bili zaslužni za velik broj pogodaka prošle sezone, moramo ih nadomijestiti. Svjesni smo da bi i Rebić mogao otići, stoga moramo pronaći adekvatnu zamjenu za njegu - zaključio je Hütter. Priča, barem što se Manchester Uniteda tiče, vrlo brzo će dobiti epilog, kraj prijelaznog roka je vrlo blizu.