Najbolji rabljeni auto dolazi iz Francuske. Zvuči nevjerojatno, ali upravo je to zaključak renomiranog britanskog medija.

Iako bi, gledajući naše ceste i slušajući komentare na terasama kafića, mogli ruku u vatru staviti da su njemački automobili ne samo najpopularniji na tržištu rabljenih već i najpouzdaniji po mišljenju korisnika, titulom najboljeg rabljenog vozila okitio se jedan francuski rival.

Britanski WhatCar? je objavio da je ove godine najbolji izbor na tržištu rabljenih Peugeot, i to model 5008. Ne samo da je 5008 najbolji u svom segmentu već je odnio i ukupnu pobjedu.

A laskavu titulu je priskrbio na račun prostrane i vrlo otmjene unutrašnjosti, uglađenosti i dobro odmjerene cijene. Iako “Francuzi” nisu na glasu kao pouzdani, 5008 ruši takve tabue. Kritičari hvale njegove motore, kabinu sa sedam sjedala, dok je urednik magazina remizirao da su se 5008-ici divili kao novom automobilu, a sad ga smatraju briljantnim i kao polovnim.

Ni jedan drugi auto se ne može usporediti kombinacijom privlačnosti, praktičnosti i pristupačnosti, rezimiraju Britanci, prenosi Index.

Whatcar? je pobjednike izabrao u 17 kategorija, a među njima je BMW pobijedio u četiri, dok su Audi i Škoda najbolji u tri kategorije.