"Tužan sam jer smo izgubili, ali i ponosan na sve što smo napravili u Rusiji", kazao je nakon poraza od Francuske (2:4) u finalu Svjetskog prvenstva u Moskvi kapetan hrvatske reprezentacije i najbolji igrač Svjetskog prvenstva Luka Modrić.

"Nije lako izgubiti, treba pričekati da se emocije smire. Bili smo bolja ekipa veći dio utakmice, ali su nas pokopali ti nesretni golovi. I eto - Francuzi slave, a mi smo ponosni", kazao je dobitnik Zlatne lopte Modrić za HRT.

"Na to priznanje sam jako ponosan i zahvalio bih se cijeloj ekipi jer bez njih ništa toga ne bi bilo. Zahvalio bih se i našima navijačima koji su nas nosili tijekom cijelog prvenstva. Zbog njih mi je žao, nije lagan osjećaj doći tako blizu i izgubiti".

"Ostavili smo srce na terenu, ne može nam se ništa zamjeriti. Dali smo sve što smo imali. Nažalost, izgubili smo, ali smo napravili u Rusiji nešto što će se dugo, dugo pamtiti. Ne samo po rezultatu nego i zbog ponašanja igrača i naših navijača na ovom prvenstvu", kazao je Šime Vrsaljko.