Korizma je za sve kršćane posebno vrijeme, vrijeme kada se svatko od vjernika priprema da dostojno, spokojno i čistoga srca dočeka najveći kršćanski blagdan – Uskrs. Vrijeme je to posta i obraćenja, vrijeme kada tražimo sebe.

Kroz ovo vrijeme korizme Čuvarice se prpremaju na razne račine, a jedan od načina kojeg su odabrali i korizmeni koncerti u različitim mjestima. Koncert su nazvali po pjesmi koju izvodimo "Prosti, moj Bože"  koja govori o biti korizme a to je kajanje i molba za oprost s pouzdanje u Božje milosrđe.

Koncerti:

1. ožujka 2024. na Kupresu u crkvi Svete Obitelji
6. ožujka 2024. u Vitezu u crkvi Svetog Juraja
10. ožujka 2024. u Mostaru u crkvi Svetog Mateja
13. ožujka 2024. u Sarajevu u Katedrali
20. ožujka 2024. u Prozoru u crkvi Presvetog Srca Isusova

Program koji će izvesti:

Gospin plač, Milosti je čas, Ja se kajem, Cjelivat ću, Bože moj- Ps 22, Gdje je ljubav prijateljstvo, Puče moj, Čuj stvoritelju milostiv, Usta moja, Prosti moj Bože.

"Ove pjesme jedne su od najljepših korizmenih pjesama. Naglašavaju snagu i poziv na obraćenje te izmirenje s Bogom i čovjekom, klanjanje križu i kajanju zbog grijeha ali i o božjem milosrđu koje neće dopustiti da grješnik propadne. Puno ljubavi i rada smo utkali u ovaj koncert. Mislim da će biti lijepo, pobožno i molitveno zato pozivam vaše čitatelje da dođu i poslušaju nas.", kazala je za Rama-Prozor.info Biljana Glibo, voditeljica Etno skupine Čuvarice.