Predstava “Taximetar”, rađena je u koprodukciji GKM Vitez i Hrvatskog kazališta Travnik, a oduševljava publiku gdje god se igra. Predstava je višestruko nagrađivana, a u predstavi igraju profesionalni glumci, Matej Baškarad i Marko Mirković.  

O predstavi “Taximetar: Roman je taksista u drugom poluvremenu svog života koji je potonuo u prosjek. Njegov život uzburka “nužna reforma taxi sustava” te niz događaja iz prošlosti. Život u taksiju, upoznavanje raznih profila ljudi te suočavanje sa surovom realnošću Romana prisilili na preispitivanje vlastitog života i životnih odluka.

Publiku očekuje niz zaplete i komičnih situacija dok se u Romanovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo.

Predstava "Taksimetar" održat će se u nedjelju 8. listopada 2023. u Domu kulture u Prozoru s početkom od 19 sati. Dobro došli!

O kazalištu/udruzi:

Gradsko kazalište mladih „Vitez“ predstavlja povijesni projekt na polju kulture u općini Vitez, a kao relativno mlada teatarska družina zabilježilo je više od 1000 nastupa, a premijerno izvelo više od 70 predstava. Uz velik broj revijalnih nastupa aktivno sudjeluju i na natjecateljskim festivalima, a njihove vitrine krase brojne nagrade, od kojih je više od 350 pojedinačnih i zajedničkih, među kojima više od 80 za najbolju predstavu na raznim festivalima u BiH, ali i zemljama okruženja.

Pored natjecateljskih festivala, članovi Gradskog kazališta mladih redovito putuju na turneje s predstavama u susjedne zemlje, a zauzvrat su i česti domaćini teatarskim skupinama iz regije. GKM Vitez broji više od stotinu članova, koji rade podijeljeni u nekoliko grupa, a s njima rade svršeni akademci dramskih umjetnosti, kao i mladi kadrovi kazališta koje redovno šalju na razne edukacije kako bi mogli prenositi znanje na mlađe naraštaje.

Značajno je izdvojiti suradnju s kazališnim grupama iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Njemačke. Tijekom godine prikažu više od 50 predstava iz vlastite i gostujuće produkcije u Kazališnoj dvorani Vitez, a zabilježe i više od 100 raznih nastupa u BiH i zemljama okruženja. Gradsko kazalište mladih Vitez dobitnik je posebnog priznanja i Zlatne plakete općine Vitez, kao najvećeg priznanja za ostvarene rezultate u radu s mladima i na polju kulture, što na najbolji način govori o značaju rada organizacije u lokalnoj zajednici.