Belgijska televizija je objavila snimku sa sigurnosnih kamera na kojoj su tri muškarca osumnjičena za eksplozije u utorak u bruxelleskoj zračnoj luci Zaventem, od kojih su dvojica bombaši samoubojice, a treći je u bijegu.

Frankofona javna televizija RTBF javlja da je savezno tužiteljstvo potvrdilo da su tri muškarca na snimci osumnjičena za napad u zračnoj luci. Dvojica u crnom su bombaši samoubojice koji su navodno imali i kalašnjikove, a treći muškarac u bijeloj jakni je u bijegu. Na snimci se vide trojica muškaraca dok svaki od njih gura kolica koja se koriste na aerodromima za prtljagu.

Policija je također u zračnoj luci pronašla odbačeni prsluk s eksplozivom koji je uništila u kontroliranoj eksploziji.
 

U zračnoj luci Zaventem u utorak nekoliko minuta prije osam sati, odjeknule su dvije snažne eksplozije. Neposredno prije toga, kako javlja agencija Belga, začuli su se pucnji, zatim uzvici na arapskom jeziku. Video snimka s odlaznog terminala aerodroma na kojemu su odjeknule eksplozije prikazuje posvuda raspršeno razbijeno staklo i otpale ploče sa stropa. Vide se putnici čija je odjeća prekrivena krvlju. Dim se uzdiže iz zgrade kroz razbijene prozore.

U centru grada je u eksploziji u metrou na stanici Maelbeek poginulo 20 osoba, a policija je u potrazi za sumnjivom osobom koja je pobjegla s mjesta napada.