U povodu 50. obljetnice blagoslova župne crkve u Prozoru, u petak 31. kolovoza, u posjet župi Prozor doći će bogoslovi iz Vrhbosanskog Bogoslovnog Sjemeništa iz Sarajeva. Njih 23 sa svojom odgojiteljskom ekipom: Rektorom, Vicerektorom i Ekonomom. S njima je i Poglavar Mjesne Crkve – Vrhbosanske Nadbiskupije nadbiskup Vinko kard. Puljić sa svojim Tajnikom.

U petak navečer u 18,00 sati, Nadbiskup će slaviti sv. Misu skupa s nazočnim bogoslovima i okupljenim župljanima. Kratko će se susresti s bogoslovima.

Sutradan, subota, 01. rujna, dan proslave posvete crkve u Prozoru, biti će proslavljen svečanom Misom u 11,00 sati. Sv. Euharistiji će predsjedati vlč. Ivan Karača, svećenik rodom iz ove župe, po redoslijedu ređenja, kako se to običava svake godine. Nadbiskup neće moći biti nazočan zbog obaveze sudjelovanja u Katehetskom Danu Vrhbosanske Nadbiskupije u Maglaju. Međutim istog poslijepodneva stiže u Prozor! Nastavlja boraviti s bogoslovima u programu kolonije.

Popodne će bogoslovi posjetiti župu Uzdol i upoznati se sa svim njenim datostima! Oni imaju u svemu tome i svoj vlastiti program.

Nedjelja, 2. rujna: Bogoslovi će s Nadbiskupom biti okupljeni na Euharistiji u 11,00 sati, koju će predslaviti Nadbiskup, a u poslijepodnevnim satima je predviđen posjet župama Šćit i Rumboci.

U ponedjeljak, 3. rujna: Nadbiskup će s bogoslovima posjetiti župu Gračac. Poslije završenog posjeta će se svi zaputiti prema filijalnoj crkvi župe Prozor na Lugu. Tu će s Nadbiskupom slaviti sv. Misu u 11,00 sati, iza čega će poći u Prozor na objed i sastankom poslije objeda završiti svoj boravak u Prozoru.

Bogoslovi će biti smješteni po obiteljima. Od srca hvala svima koji su otvorili svoj dom, ali i srce ovim mladićima, od kojih će sigurno neki biti ovdje kapelan!

Župa Prozor