Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić, koja je prošlog utorka nestala u prigradskom naselju Banjsko polje, kod grada Bora u Srbiji.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je u četvrtak da su privedene dvije osobe koje su priznale ubojstvo.

Uhićeni su radnici Javnog komunalnog poduzeća Vodovod Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora. Oni su automobilom naletjeli na Danku, a njeno tijelo su navodno ostavili na deponiju.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić tijekom gostovanja na Informer televiziji iznio je nove detalje o slučaju. Ispričao je kako su osumnjičenici mislili da je Danka mrtva nakon što su je udarili autom pa su je ubacili u gepek, ali se djevojčica u jednom trenutku probudila.

"Po njihovim navodima, stali su da uriniraju blizu kuće. Kasnije, kad su nastavili, udarili su Danku i onda je stavili u gepek. Na GPS-u je zabilježeno čudno kretanje njihovog vozila. Priče im se ne poklapaju o davljenju djeteta jer se dijete probudilo u tijeku vožnje i oni su je zadavili. Ne mogu se dogovoriti tko je izvršio davljenje, a kasnije su je bacili na deponij", izjavio je.

"Prikupljaju se dokazi danonoćno. Jedan od ubojica ima blokadu i ne može se sjetiti gdje je ostavio tijelo. Činjenica je da se njihove priče poklapaju o detaljima udarca, ali nisu bili usuglašeni o samom ubojstvu djeteta. Danka je bila u nesvijesti kada su je udarili autom, a oni su mislili da je mrtva pa ih je iznenadilo što se probudila", dodao je.