Načelnik Skender Vakufa, Bore Škeljić, izazvao je niz incidenata kada je u srijedu uvečer krenuo iz Banja Luke prema svojoj općini a, između ostalog, vozio je pijan i sudjelovao je u prometnoj nesreći.

Kako je priopćeno iz Centra javne sigurnosti Banja Luka, policija je u večernjim satim dobila dojavu da se prema Skender Vakufu kreće automobil škoda octavija koja ugrožava sigurnost drugih sudionika u sprometu. Navodno je Škeljić vozio službeni automobil kojim je prelazi sa jedne na drugu stranu kolovoza. Policija je odmah krenula u potragu za vozilom a pronašli su Škeljića, koji je automobilom podletio pod kamion, kojim je upravljao D. S.., prenosi Faktor.

Na sreću, Škeljić je zadobio samo ogrebotine a uvišajem je utvrđeno da je do sudara došlo prilikom mimoilaženja vozila. Načelnik Skender Vakufa je bio vidno pijan a mjerenjem je utvrđeno da ima 1,8 promila alkohola u krvi dok je D. S imao 0,33 promila. Škeljića su policajci odveli u stanicu ali ih je on usput vrijeđao i psovao.

Policajci su u Šekljićevom automobilu pronašli pištolj za koji ima dozvolu za posjedovanje ali nema dozvolu za nošenje te je i ovo uključeno u spisak prekršaja koji je ovaj funkcioner napravio za jednu noć. Osim toga, pronađeni su i pripadajući meci, od kojih je jedan bio u cijevi.

Zbog vidnih ogrebotina, tražio da ga pregleda liječnik ali je u Domu zdravlja to odbio. Kasnije se predomislio pa je, na njegovo inzistiranje, ponovno odveden u Dom zdravlja odakle je prevezen u banjolučku bolnicu. Tu je utvrđeno da se ne radi o težim povredama te je pušten na kućno liječenje.

Policija je o svim ovim incidentima obavjestila dežurnog tužitelja koji je zaključio da nema elemenata kaznenog djela te je odredio da se protiv Škeljića pokrenu prekršajni postupci zbog kršenja Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima BiH, Zakona o oružju i municiji i Zakona o javnom redu i miru.