Na graničnim prijelazima Gradina, Bosanska Gradiška, Orašje, Gorica, Osoje i Deleuša duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na graničnom prijelazu Doljani nema gužve na bh. izlaznoj rampi, ali je kolona vozila u prostoru između dva granična prijelaza, na ulazu u Hrvatsku.

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je povremeno pojačan, a zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

S druge strane i iz HAK-a izvješću da gužve na granicama traju od ranog jutra, da se na ulazak u Hrvatsku čeka i po dva sata. Sat vremena čeka se na ulazak preko Kaštela, dok se do 30 minuta čeka na prijelazima Goričan, Rupa, Lupinjak i Plovanija. Na Rupi se pola sata čeka i na izlazak iz Hrvatske.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. Zbog izrazito toplog vremena apeliramo na vozače da na put kreću odmorni i da, ukoliko putuju na dužim relacijama, prave češće stanke. Iako su na mnogim lokalitetima u BiH aktivni požari, svi putni pravci su prohodni. Budite maksimalno oprezni i na vrijeme se informirajte o stanju na putevima i graničnim prijelazima, poručuju iz BIHAMK-a.