Bacači plamena kao roba široke potrošnje i rakete na automobilima? Ovo drugo obećao je šef Tesle tijekom vikenda na Twitteru nakon što je počeo isporučivati prvo.

Tvrtka Elona Muska Boring isporučila je tijekom proteklog vikenda prvih tisuću osobnih bacača plamena TBC iz ograničene serije u kojoj će ih biti 20 tisuća.

Kao da to nije samo po sebi dovoljno bizarno, Musk je najavio kako će iduću generaciju automobila Tesla Roadster biti moguće nadograditi s deset potisnih raketa koje će izraditi tvrtka SpaceX.

Ta je najava stigla na Twitteru, nakon što je Musk objavio nekoliko fotografija s događanja tijekom kojeg su kupci preuzeli svoje bacače plamena.

Među njima je prikazan i par s dječjim kolicima koji ponosno drži svoj primjerak bacača plamena.

Musk je dao i nekoliko prijedloga kako upotrijebiti bacač plamena: za potpalu roštilja i kućnih ognjišta, recimo.

Kad su ga upozorili kako u američkoj saveznoj državi Kaliforniji rizik od požara nikako nije malen Musk je uzvratio tvitom u kojem je ustvrdio kako će svaki bacač plamena doći s najmodernijim uređajem za gašenje, i to prije suhe zimske sezone.

Pošto je bacač plamena najavljen u siječnju i isporučen tek sad, za očekivati kako Musk pretjeruje, kao i obično.

Tvrtka Boring prodala je 20 tisuća bacača plamena TBC začas, po cijeni od 500 američkih dolara po komadu. 2020 Tesla Roadster s potisnim raketama vjerojatno ne treba očekivati prije 2019. godine, prenosi Tportal.hr.