Velike gužve u prometu u kojima se svaki dan nalazimo na putu prema poslu trenutak su u kojima mnogi od nas pomisle kako bi bilo odlično da se možemo dignuti u zrak i poletjeti iznad svih ostalih automobila.

Putnici u bliskoj budućnosti moći će vjerovatno da upravo tako i lete prema poslu. Američka tvrtka "Terrafugia" već nekoliko godina razvija koncept letećeg automobila, a sada se nadaju da će njihov prototip biti spreman za prve letove kroz dvije godine (bez ljudi).

Također, misle da će im trebati još osam godina da takav automobil stigne na tržište. Koncept letećeg automobila ima preklopna krila s dvostrukim elektromotorima te će moći poletjeti vertikalno. Ovo će biti plug-in hibrid s dometom od 805 kilometara i maksimalnom brzinom od 320 km/h. Vozilo za četvero putnika biti će poluautonomno,prenose Nezavisne novine.

Po cesti voziti ćemo ga kao svaki drugi automobil, a prije ljeta u računalu biti ćemo u mogućnosti utipkati odredište. No, iz tvrtke kažu kako će  njihov operater imati konačnu riječ prije slijetanja. On će provjeriti da li je to područje odobreno i može li auto tamo sletjeti. Jednom kada stigne u prodaju, TF-X koštati će oko 460.000 KM, a za vožnju će vam, uz vozačku, trebati i pilotska dozvola.