Na Makarskoj rivijeri drugi srpanjski vikend u znaku je očekivane veće ljetne smjene turista te vrlo dobrog početka glavnog dijela sezone, kažu u turističkim uredima Makarskog primorja gdje se doznaje kako na području od Brela do Gradaca boravi oko 35.000 domaćih i stranih gostiju.

Zbog veće ljetne smjene gostiju promet na cestama Makarskog primorja je znatno pojačan. Na državnoj cesti D8 vozi se u dužim isprekidanim kolonama s povremenim manjim zastojima na prilazima turističkim mjestima, a pojačan je i promet vozila na državnoj cesti 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu i dalje do ulaza na autocestu kod Zagvozda.

Trajekt na liniji Sumartin – Makarske jutros ne plovi zbog vrlo jake bure što puše na Makarskom primorju s udarima do 110 km na sat.

Na liniji Drvenik – Sučuraj, kako se doznaje u ispostavi riječke Jadrolinije, nema većih gužvi putnika a ni čekanja na ukrcaj u Drveniku, dok s Hvara prema Drveniku čeka se do sat vremena.
 Na Makarskom autobusnom kolodvoru autobusi stižu s manjim zakašnjenjem dok iz Splita kašnjenje autobusa u dolasku je od pola do sat vremena.