Danas je na Čajuši kod Kupresa otvorena nova skijaška sezona u Sportsko-rekreacijskom centru “Adria ski”. Ljubitelji bijelog sporta uživali su na dobro pripremljenim stazama s dovoljnom količinom prirodnog snijega, a došli su iz susjednih gradova, iz Hercegovine, Dalmacije, Zagreba, Banja Luke.

Za prihvat prvih skijaša s tehničke strane zadnje pripreme su obavljene jučer, a danas se i vrijeme pobrinulo da ovaj prvi dan prođe u pravom zimskom ugođaju, s dosta prirodnog snijega i lepršavim pahuljicama u zraku. Vlasnik SRC ADRIA-SKI Zvonko Bagarić ističe da je, to se tiče skijališta sve spremno:
 
“I liftovi i vučnice, dakle vertikalni transport kompletno, i prateći objekti, mi smo to sve servisirali. Dakle, gdje je ljudski faktor u pitanju mi ne smijemo zatajiti i mi se trudimo i mislim da će to biti, a ovo, jača sila što je, bože moj, tu smo nemoćni. Ne možemo utjecati ni na vrijeme ni na korono. Kako bude prilagodit ćemo se. No, ni korona ni posebne mjere za prelazak granice nisu spriječile Dalmatince da već prvog dana uživaju u skijanju. Iris iz Splita kazala nam je da su granicu preli bez ikakvih problema:

“Znači nitko nas ništa nije pitao, ali kad se budemo vraćali pokazat ćemo naše nalaze da smo, je li, na žalost preboljeli, da smo imali koronu. Inače danas je baš lijepo, ima snijega, konstantno pada, stvarno je lijepo.“ Martina je sa suprugom i djecom često na Kupresu. Došli su prije četiri dana, uživat će ovaj vikend na Čajuši, a potom će na Jahorinu. Inače na Kupresu imaju vlastiti stančić, tako da svako malo dolaze. Stefan i Katarina iz Banje Luke također su podijelili s nama svoje dojmove. Stefan često dolazi, iskusan je skijaš i jedva je dočekao otvorenje sezone. Budući da je radni dan, nema gužve velike, što im i odgovara.

Katarina je prvi put na skijama i na Kupresu, ne skriva oduševljenje: “Baš sam zadovoljna i već smo isplanirali doći idući vikend.“ Bariša i Dragan iz Tomislavgrada odlučili su skije zamijeniti novom disciplinom: “Odlično je, prirodni je snijeg, mekan, taman mi učimo snowboard, pa, kad padnemo meko nam je,“ a onda je uslijedio smijeh. Inače, Kupres je omiljeno zimovalište Hercegovaca i Dalmatinaca, a zbog dobre ponude i povoljnih cijena smještaja sve više je gostiju iz drugih država EU. Ove godine dobru sezonu i planove mogu poremetiti samo korona i jako jugo.