Na ponovljenim lokalnim izborima za načelnika i općinsko vijeće u općini Stolac glasovalo je oko 7.500 birača, odnosno oko 75 posto, od 10.012 redovitih birača.

''Sva biračka mjesta zatvorena su na vrijeme i tijekom današnjih izbora nije se dogodio niti jedan ozbiljniji problem niti incident, osim nekih proceduralnih stvari na biračkim mjestima koje su riješene'', izjavio je predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Jozo Matić.

Na izborima u Stocu glasovalo se na 19 biračkih mjesta, jednim biračkim mjestom za glasovanje u odsustvu dok su četiri mobilna tima radila na terenu.

Broj birača u općini Stolac je 11.404, od toga je 10.012 redovitih, 1.321 birač registriran je izvan BiH, 31 birač registriran je da glasuje u odsustvu i 40 birača je koji su registrirani da glasuju osobno.

Ukupno je 14 političkih subjekata kandidiralo 68 osoba za općinsko vijeće dok se o novom načelniku odlučivalo između aktualnog načelnika i kandidata HDZ-a BiH Stjepana Boškovića i neovisnog kandidata Mate Komšića.

Preliminarni rezultati očekuju se nakon 22 sata.

Izbore u Stocu nadgledali su službenici SIP-a i predstavnici Koalicije za slobodne i poštene izbore "Pod lupom", dok je MUP Hercegovačko-neretvanske županije pratio stanje sigurnosti kako bi izbori protekli neometano.

bljesak.info