Krajem prosinca tijekom sigurnosne provjere u zračnoj luci München carinici su u koferu pronašli ukupno 1,4 milijuna eura. Kako prenosi Fenix-magazin, zaposlenici zaštitarske tvrtke rendgenski su pregledali kovčeg, što je rutinska mjera te su primijetili novčanice.

Zaštitarska tvrtka odmah je obavijestila carinu u zračnoj luci koja je prebrojala i došla do “nevjerojatno visoke svote” od 1,4 milijuna eura.

“Kada napuštate zemlju izvan EU-a, svi iznosi novca iznad 10.000 eura moraju se prijaviti na carini”, kaže glasnogovornik carinskog istražnog ureda.

Zaustavljen pri ulasku u avion

Muškarac čiji je kofer bio, je ne sluteći pokušao ući u zrakoplov, ali istražitelji su po prtljazi znali njegov identitet, te su ga zaustavili.

Na zahtjev javnog tužitelja, istražni sudac okružnog suda u Landshutu naredio je zapljenu gotovine. Muškarcu su oduzeta i dva mobitela te mu je izrečena mjera istražnog zatvora.

Istoga su dana istražitelji pretražili stan 44-godišnjaka u četvrti Fürstenfeldruck. Tamo su pronašli gotovinu i aparat za brojanje novca.