Pripadnici islamske vjeroispovijedi u BiH, ali i diljem svijeta, danas slave Kurban-bajram, jedan od dva najveća islamska blagdana.  Blagdan se zove Kurban-bajram zato što se na ovaj dan prinosi žrtva - kurban (ovca ili goveče), što znači približavanje Bogu približavanjem ljudima.

 U Bajramskoj poruci Reisu-l-ulema IZ u BiH kazao je kako je smisao Bajrama da ljude približi jedne drugima, da ojača obitelj i društvo u kojem živimo te da tu priliku treba iskoristiti na pravi način. Pozvao je sve u BiH da složno rade na podizanju vlastitih obitelji, odgajanju djece i čuvanju zajedništva

."Vratimo istinske vrijednosti morala, međusobnog poštivanja i uvažavanja u naše obitelji. Potrudimo se svi svojoj djeci pružiti lijep odgoj i dobro obrazovanje kako bi i oni sutra cijenili vrijednosti zajedništva i života koje stoljećima baštinimo", poručio je reis Kavazović.

Uz riječi „Bajram šerif mubarek olsun", čestitao je Kurban-bajram svim muslimanima i muslimankama u domovini Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, kao i u dijaspori poželjevši im sretne bajramske dane.

- Provedimo ih s obitelji, rodbinom, prijateljima i susjedIma. Neka bajramska radost ispuni naša srca i uđe u naše obitelji i naše domove - kazao je reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović u poruci povodom  Kurban-bajrama.

Portal Rama-Prozor.info želi svim vjernicima muslimanske vjeroispovijesti Bajram Šerif Mubarek Olsun!