Trećina odraslih od 24 do 35 godina starosti nije sposobno za samostalni život, pokazalo je istraživanje Poundlanda te otkrilo kako mnogi od njih ne znaju čak ni zamijeniti sijalicu!

Provedeno istraživanje zapravo je potvrdilo da veliki broj onih koji još uvijek žive s roditeljima gube pojedine vještine koje većina odraslih uzima zdravo za gotovo.

Ne znaju oprati rublje

Bez obzira što zahvaljujući tehnologiji mogu pronaći odgovor na različita pitanja, 23 posto mladih priznaje kako ne zna uključiti mašinu za robu, dok 41 posto njih ne bi moglo priključiti blu-ray uređaj na televizor. Mnogi su priznali da ne bi znali okačiti sliku na zid, promijeniti gumicu na slavini, dekorirati sobu ili ispeglati košulju.

Provjeravanje količine ulja u automobilu pokazalo se 'znanstvenom fantastikom' za mnoge, kao i košenje trave, stavljanje polica na zid ili kuhanje jaja, piše Slobodna Dalmacija.

Kuhanje jaja veliki problem

Za kuhanje jaja četvrtina ispitanika kaže da je 'teško' jer od ljuske ne mogu vidjeti je li kuhano. Isto tako, njih 19 posto misli da za tvrdo kuhano jaje treba manje od dvije minute, dok isti postotak smatra da treba najmanje pet minuta za meko kuhano jaje.

''Starije generacije imaju sve neophodne vještine, dok se mladi itekako muče s njima. Postoji jedino nada da će mnogi od njih, prije nego napuste obiteljski dom, naučiti osnovne stvari kako ne bi morali plaćati dodatne troškove održavanja'', zaključuje Twigger, a prenosi Daily Mail.