Elon Musk godinama je zagovarao održive načine proizvodnje električne energije i smanjenje korištenja fosilnih goriva. No, čini se kako je i on promijenio priču.

Govoreći na konferenciji Offshore Northern Seas 2022 (ONS) u Norveškoj, Musk je rekao da će se "civilizacija urušiti" ako svijet zaustavi korištenje nafte i prirodnog plina te pozvao na nastavak bušenja i istraživanja izvora fosilnih goriva.

Mislim da trebamo koristiti naftu i plin kratkoročno, jer će se inače civilizacija urušiti, rekao je Musk novinarima tijekom konferencije, javlja Zimo.

Na pitanje treba li Norveška, koja je godinama smanjivala svoju proizvodnju fosilnih goriva i okretala se "zelenoj ekonomiji" ipak nastaviti s proizvodnjom, Musk je rekao da bi to bilo dobro u ovom trenutku.

Istaknuo je kako bi svijet trebao paralelno koristiti fosina goriva i razvijati održive izvore energije.

Jedan od najvećih izazova s kojim se svijet susreo je prijelaz na održive izvore energije i ekonomiju. Trebat će nam nekoliko desetljeća da to napravimo, dodao je Musk.

Po njegovom mišljenju proizvodnja električne energije u Sjevernom moru u kombinaciji s pohranom energije u velikim baterijama bi mogao postati ključan izvor energije u budućnosti.

Podsjetimo, Musk je veliki zagovornik korištenja električne energije i njene proizvodnje iz obnovljivih i održivih izvora. Njegova tvrtka Tesla, osim što proizvodi električne automobile, proizvodi i sustave za proizvodnju električne energije iz solarnih panela te pohranu te energije u velikim baterijama.

No, čini se kako je i on svjestan da solarna energija, barem kratkoročno, nije odgovor na sve.