"Prosvjed opozicije, odnosno Saveza za promjene i miting vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, SNSD, DNS i SP, protekli su bez ijednog incidenta", potvrđeno je za Anadoliju u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske.

Načelnik Odjeljenja za odnose za javnošću MUP RS Mirna Miljanović istaknula je da će MUP RS u potpunosti biti završena kada svi autobusi sa građanima koji su nazočili prosvjedu i mitingu napuste Banja Luku, ali da do sada nisu zabilježeni nikakvi problemi.

Današnje skupove osiguravalo je više od 2.000 policajaca, promet u centru grada i dalje je obustavljen, a do 20 sati traje i zabrana rada kafićima na području grada, kao i zabrana prodaje alkoholnih pića.

Veliki narodni prosvjed Saveza za promjene održan je u parku Mladen Stojanović, a miting "Srcem za Srpsku - stop izdaji" vladajuće koalicije na Trgu Krajine.

MUP je za oba skupa zabranio šetnje koje su najavljivali opozicija od parka do Trga Krajina i pozicija u obrnutom smjeru, kako bi se izbjegao susret i sukob građana.

Savez za promjene danas je pozvao okupljene da iz parka krenu u šetnju prema dijelu grada koji se zove Malta, a gdje su bili parkirani autobusi kojima su došli građani. Obzirom da je ta lokacija u pravcu suprotnom od Trga Krajina i prosvjedna šetnja prošla je bez incidenata.