Stranice popularnog servisa za video online učitavaju se pet puta sporije u Edgeu i Firefoxu nego u Chromeu, navodno zbog redizajna.

Chris Peterson, direktor zadužen za tehničke aspekata projekata u Mozilli, ustvrdio je kako servis YouTube lošije radi na Microsoftovu Edgeu i Mozillinom Firefoxu, dva web preglednika koji su glavni suparnici Googleovom Chromeu.

Točnije rečeno, stranice popularnog servisa za video online učitavaju se pet puta sporije u Edgeu i Firefoxu nego u Chromeu.

Peterson je za to na Twitteru okrivio nedavni redizajn YouTubea, za koji je upogonjena Googleova tehnologija Polymer.

Pri predstavljanju redizajna u Googleu su tvrdili kako će Polymer pomoći pri bržem razvoju novih značajki. Koristili su softverske elemente dostupne jedino Chromeu.

Cinici bi rekli kako su to u Googleu učinili namjerno kako bi omogućili nepoštenu prednost svom web pregledniku. Drugi, pak, smatraju kako Google ima pravo koristiti vlastitu tehnologiju kako bi njegov softver radio bolje.

Zanimljivo je kako su se na javnu prozivku odlučili u Mozilli, ne i u Microsoftu, u kojem i sami koriste raspoložive prednosti kako bi pogurali Edge.

Ako želite ubrzati učitavanje stranica u YouTubeu, Peterson preporuča dodatak za taj web preglednik YouTube Classic koji će YouTube vratiti na prethodno izdanje. Korisnici Edgea mogu upogoniti dodatak Tampermonkey, prenosi Tportal.hr.