Nakon što se James Rodriguez oprostio od Reala u nedjeljnoj utakmici protiv Seville na Estadio Santiago Bernabeu, postavlja se pitanje tko će u kraljevskom klubu od iduće sezone nositi dres s brojem 10.

Trener Zinedine Zidane zna kako ovaj cijenjeni broj na leđima igrača nije samo priznanje nečijoj nogometnoj klasi, nego je važan i za marketing Reala. James Rodriguez je svojim izgledom bio prihvatljiv kao jedan od marketinških oslonaca kluba, a njegov nasljednik mora računati s tim da dresovi s brojem 10 moraju i dalje biti masovno poželjni među fanovima.

Kad je Kolumbijac 2014., nakon odličnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, došao u Real, njegovom predstavljanju na stadionu Bernabeu nazočilo je 45 tisuća ljudi (većinom Kolumbijci koji žive u Španjolskoj), a odlaskom Mezuta Ozila u Arsenal, ostao je slobodan dres s brojem 10.

Od tada je njegov dres bio jedan od najpopularnijih u Južnoj Americi.

Odlaskom Jamesa iz Reala, nekoliko je kandidata za njegov dosadašnji broj na leđima.

Jedan od onih koji nose igru Reala, Luka Modrić, u nacionalnoj vrsti Hrvatske igra s brojem 10 na leđima. Luka bi bio dostojan ovoga dresa, ali je pitanje koliko je on marketinški prihvatljiv Perezu.



Isco se trudi dobiti majicu s brojem 22 kad god je to moguće, ali je u mladoj reprezentaciji Španjolske već igrao s brojem deset, tako da bi se i on mogao ''naviknuti'.

Naravno, možda je ovaj dres već rezerviran za nekoga tko će ovoga ljeta doći u Real, primjerice Kyliana Mbappea.

Ovaj su broj na leđima uvijek nosila velika imena, osim u sezonama kad on nije uopće korišten, te između 2009. i 2011. kad ga je nosio Lassana Diarra, čovjek koji se smatra jednim od najvećih promašaja kadrovske politike kraljevskog kluba.

U modernom dobu LaLige broj 10 na leđima su nosila osmorica Realovaca: Michael Laudrup, Clarence Seedorf, Luis Figo, Robinho, Wesley Sneijder, Lassana Diarra, Mesut Ozil i James Rodriguez, a prije njih još i Puskás , Netzer, Hagi i Prosinečki.