Nakon što je sinoćnjim utakmicama kompletirano šesto kolo kvalifikacija za Euro 2024. godine, već se polako naziru parovi dodatnih kvalifikacija u kojima će će nastupiti BiH.

Zmajevi su porazom od Islanda izgubili šanse da se do natjecanja u Njemačkoj domognu kroz kvalifikacije, te će put do Eura tražiti kroz baraž kojeg su osigurali osvajanjem skupine u ligi B Lige nacija.

Sportski analitičar iz Hrvatske Tomislav Globan je napravio najizglednije parove baraža prema aktualnom stanju na ljestvicama, koji će skoro sigurno biti točni.

BiH će u baražu igrati u “putu B” s obzirom da je baraž osigurala kroz ligu B Lige nacija, a potencijalni protivnici na putu do Eura su joj Ukrajina, Norveška, Island i Izrael, piše Klix.ba.

Jasno je da će Zmajevima u polufinalu protivnik biti Ukrajina ili Island.

U slučaju plasmana u finale baraža, BiH bi igrala protiv Izraela koji može igrati protiv Norveške ili Islanda. Bez ikakve sumnje najteži protivnik za BiH bi bila Norveška predvođena maestralnim Erlingom Haalandom.

Dobra stvar za BiH je to što postoji šansa da Ukrajina ili Norveška igraju u “putu A” u polufinalu protiv Walesa, te bi tako Zmajevi imali jednu jaku reprezentaciju manje na svom putu do Eura.