Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda, na osnovu svog iskustva koje je imao sa Chelseajem, vjeruje kako njegov današnji klub može doći do naslova prvakaEngleske. Nakon 12 odigranih kola United zauzima šestu poziciju sa devet bodova manje od vodećeg, a to je upravo njegov bivši klub, javlja Anadolu Agency (AA).

U nedjelju na Old Trafford dolazi West Ham United i jasno je kako "crveni đavoli" moraju pobijediti, ako žele zadržati bilo kakve šanse kako bi se borili za naslov. Zanimljivo u svom prisjećanju na sezonu 2014/15 kada je osvojio naslov sa Chelseajem ponovo je provukao provokaciju upućenu na adresu Arsenea Wengera, menadžera Arsenala.

"Kada sam prije 18 godina osvojio posljednji naslov, oprostite prije 18 mjeseci, imao sam prednost od deset bodova, a zatim u samo mjesec dana sam imao isti broj bodova kao Manchester City. Izgubili smo prednost od deset bodova krajem prosinca i početkom siječnja. Srećom, poslije smo se oporavili i došli do naslova", kaže Mourinho za britanske medije i nastavlja:

"Možete nadoknaditi bodove, druge momčadi mogu ih izgubiti. Tijekom sezone postoje trenuci kada sve ide protiv tebe, ali i oni u kojima sve ide u vašu korist. Znamo da nije sve završeno, ali realnost je da dosta zaostajemo i da ima mnogo kvalitetnih timova. Premier liga je vrlo teško natjecanje, ali idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti šta će se dogoditi. U nedjelju imamo novi susret i vidjećemo možemo li osvojiti tri boda."

Susret 13. kola Premier lige Manchester United - West Ham igraće se u nedjelju na Old Traffordu sa početkom u 17:30 sati. Samo tri dana kasnije isti rivali na istom stadionu od 21 sat ponovo će se sastati, ali u četvrtfinalu Liga kupa Engleske.