Jose Mourinho, menadžer Chelsea nakon novog poraza njegovog tima u Premier ligi izjavio je da se osjeća kao da je izdan, javlja Anadolu Agency (AA).

"Plavci" su sinoć u 16. kolu Premier lige poraženi od senzacionalnog lidera Leicester Cityja rezultatom 1:2 i sve su bliže zoni ispadanja. Sada su na svega jedan bod od Norwicha koji je na 18. mjestu.

"Zaslužili su da pobijede jer su bili bolji od nas duže vremensko razdoblje. Mislim da smo bili bolji 25-30 minuta, dok su oni bili dominantni sat vremena. Leicester je bio veoma fokusiran, nisu napravili niti jednu grešku. Bili su agresivni i držali visok intenzitet igre. Primili smo dva gola koja su neprihvatljiva za mene, jer znam da je jedan od mojih najboljih kvaliteta da čitam igru za moje igrače", kazao je Mourinho i dodao:

"Čitam protivnike i identificiram svaki detalj o njemu. Ova dva gola primili smo upravo iz njihovih očekivanih akcija. Prvi je pao nakon kretanja Jamieja Vardya između dva centralna obrambena igrača na centaršut Riyada Mahreza. Drugi je došao kada je Mahrez bio jedan na jedan u šesnaestercu. U takvim situacijama sam želio jedan protiv dva, kako bi vezni igrač zatvarao njegovu lijevu nogu. Teško mi je prihvatiti ta dva gola, osjećam se kao da je moj rad izdan".

Aktuealni prvak sve je dalje od prva četiri mjesta koja vode u Ligu prvaka. Manchester United koji je trenutno na posljednjoj poziciji koja vodi u europsku elitu ima čak 14 bodova više od Chelsea. Stoga je Mourinho naklon poraza na stadionu "Power king" rekao da je mjesto u Ligi prvaka za njegov tim nedostižan cilj.

Leicester City nakon 16 odigranih kola ima 35 bodova i zauzima prvo mjesto, dok je Chelsea na 16. poziciji za svega 14 bodova.