Sastanak rektora Sveučilišta u Mostaru Zorana Tomića i članova Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT) održan je u utorak na temu aktivnosti centra prilikom čega je istaknuto da su informacijske tehnologije strateški cilj SUM-a kroz koji će se raditi na razvoju kako infrastrukture tako i ljudskih potencijala, priopćeno je sa Sveučilišta.

Naglasak je stavljen na e-učenje kao važan aspekt u modernizaciji nastave te je plan da od sljedeće akademske godine svi nastavnici dio nastave provode upravo kroz e-učenje, a zadatak SUMIT-a je osigurati potrebne uvjete za to. Pored e-učenja važan aspekt je i razvoj informacijskog sustava na čemu već radi centar.

Sastanku je nazočio i prorektor za znanost i razvoj Ivo Čolak budući da je jedan od zaključaka sastanka vezan za vidljivost svih znanstvenih i stručnih publikacija SUM-a koju će centar osigurati kroz izradu platformi, priopćeno je sa Sveučilišta.

O vidljivosti u području znanstveno-istraživačkog rada, ranije je održan sastanak rektora Tomića i prorektora Čolaka s urednicima, tajnicima ukupno 17 znanstvenih i stručnih publikacija Sveučilišta na kojem su pored tehničkih detalja uređivanja časopisa, navode, dogovorene i aktivnosti u ostvarenju strateških ciljeva prepoznatljivosti Sveučilišta u izdavaštvu te ranking ljestvicama kojima pridonosi znanstveno-istraživački rad.