Mostarac Bojan Bogdanović izabran je za novaka mjeseca u Istočnoj konferenciji, objavio je službeni web portal NBA lige.

Bojan je priznanje zaslužio zahvaljujući odličnim igrama u travnju, tijekom kojeg je u devet utakmica prosječno postizao 14.4 poena po utakmici, uz 2.6 skokova i 1.4 asistencije. Bogdanović je k tome sezonu zaključio utakmicom karijere u NBA ligi, kad je s 28 poena i šest pogođenih trica bio najzaslužniji za pobjedu nad Orlandom koja je je Netse odvela u doigravanje.

Najimpresivniji dio statistike hrvatskog reprezentativca ipak je bio njegov šut - Bogdanović je svoje koševe postizao s 52.6 % uspješnosti, od čega je šut za tricu iznosio iznimno visokih 48.8 posto. Takvim brojkama se kroz cijelu sezonu mogu pohvaliti eventualno Kyle Korver i Stephen Curry, dok ostale 'dvojke i trojke' nisu ni blizu tom učinku, prenosi Jutarnji list.

Štoviše, Bojan je tijekom travnja predvodio novake u Istočnoj konferenciji po broju poena, dok je po broju ubačenih trica (20) predvodio sve novake u ligi. Ovo je inače 12. puta da je nekom od igrača Netsa pripala ova nagrada, i prvi put nakon Terrencea Williamsa 2010. godine.

Što se tiče hrvatskih košarkaša, popularni 'Babo' drugi je kojem to uspjelo. Dino Rađa svoju je nagradu za rookieja mjeseca (koja se tada dodjeljivala za cijelu ligu, a ne po konferencijama) osvojio u dresu Celticsa prije više od 21 godine, u studenom mjesecu davne 1993. Jako dobro društvo za Bogdanovića, nema što.