Moskva se u srijedu počela pripremati na rekordne snježne padaline tijekom nadolazećeg vikenda, a stručnjaci upozoravaju i na dolazak snažnih vjetrova.

"To je prava snježna oluja, Armagedon, snježna apokalipsa", rekao je meteorolog privatne stanice Fobos Evgenij Tišovets, prenosi ruska novinska agencija Ria Novosti.

Dodao je da će gusti snijeg početi padati rano u petak i nastaviti sljedećih 36 sati.

On predviđa da bi vjetrovi mogli puhati brzinom od 15 do 20 metara u sekundi, a temperatura će pasti na -15 stupnjeva Celzijusa. Glasnogovornica ruske meteorološke službe Rosguidromet, Marina Makarova, rekla je da će to biti nastavak hladnog vala koji je pogodio zapadnu Europu.

Ona očekuje da će u Moskvi tijekom vikenda pasti 40 centimetara snijega. Moskvu već prekriva blizu 35 cm snijega i Makarova navodi da bi uz nove nanose njegova debljina mogla biti viša od rekordnih 77 centimetara iz ožujka 2013.

Zamjenik gradonačelnika Moskve Piotr Biriukov je najavio da će biti raspoređeno 13.500 ralica i 60.000 gradskih djelatnika uoči oluje. Prošla zima je u Moskvi bila iznimno blaga uz jako malo snijega.