Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić dan uoči kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2016. protiv Azerbajdžana u Bakuu izjavio je kako bi sve osim pobjede bio neuspjeh.

"Dosta toga ovisi o nama, ali Azerbajdžan je drugačija ekipa nego što je bila u Osijeku. Imaju novog trenera i zadnje dvije utakmice su odigrali na dobrom nivou, izvukli su neriješeno kod Norvežana i to pokazuje da su napredovali i da ćemo teže do pobjede. Ali, ponavljam, ako mi budemo pravi, ako odigramo na potrebnoj razini, jer znamo koliko na sutrašnja pobjeda znači, vjerujem da ćemo ju i ostvariti", izjavio je Modrić.

Član madridskog Reala u četvrtak će, šest dana prije svog 30. rođendana, po prvi puta u karijeri u svom 85. nastupu kao kapetan povesti "vatrene" na travnjak.

"Ponosan sam i sretan što u prvi put biti kapetan reprezentacije, to je velika čast i odgovornost. Vjerujem da će moj kapetanski debi završiti pozitivno i da ću na pravi način predstavljati Hrvatsku".

Hrvatski izbornik Niko Kovač složio se s Modrićem i najavio kako će u Bakuu njegova momčad igrati na tri boda.

"Zadovoljni smo onime što smo ostvarili dosada, ali ne bih se složio da sutra imamo meč-loptu, jer meč-lopta je samo ona s kojom možete završiti posao, a mi to još ne možemo. Zato idemo odigrati kvalitetno kako bi osigurali tu meč-loptu", kazao je Kovač.

Utakmica između Azerbajdžana i Hrvatske igra se u četvrtak u 18 sati uz prijenos na HRT 2.