FIFA će i službeno objaviti skraćeni popis desetorice nogometaša koji će kandidirati za prestižnu nagradu najboljeg nogometaša svijeta “The Best”.
Treće je to izdanje spomenute nagrade, a dosadašnji jedini pobjednik bio je Cristiano Ronaldo.

Prethodne dvije godine skraćeni popis kandidata brojao je 23 imena, ali je ove godine skraćen na desetoricu. O njemu odlučuju nogometaši koji su godinama igrali na najvišem svjetskom nivou, a među njima su Kaka, Didier Drogba i Frank Lampard.

Jednom kad skraćeni popis bude objavljen glasovat će kapetani reprezentacija, izbornici, navijači i novinari diljem svijeta za najboljeg. FIFA će potom objaviti imena trojice finalista od kojih će jedan biti proglašen najboljim na svečanosti u Londonu 24. rujna.

Marca je objavila popis 23-ojice igrača koji bi se mogli pojaviti na popisu desetorice najboljih, a odmah na samome vrhu je Luka Modrić.

Kapetan Vatrenih predvodi popis na kojem se još nalaze Ronaldo, Mbappe, Griezmann, Hazard, Messi, Varane, Salah, De Bruyne, Rakitić, Kante, Kroos, Kane, Courtois, Oblak, Godin, Bale, Neymar, Pogba, Suarez, Cavani, Mane i Lloris.

Luka Modrić – Zlatna lopta Svjetskog prvenstva. Odveo je Hrvatsku do velikog finala. On se razlikuje od drugih i sve radi s klasom. Podigao je pehar pobjednika Lige prvaka u Kijevu, piše Marca koja je svojim čitateljima dala da izaberu najboljeg, pišu Sportske novosti.

Upravo Modrić je dobio najviše glasova u anketi – 12.600 glasova. Hrvatski maestro je osvojio najviše glasova, čak 4000 više od drugoplasiranog Cristiana Ronalda, a skoro 5000 više od trećeplasiranog Mbappea. Na desetom mjestu ankete nalazi se još jedan Hrvat – Ivan Rakitić s 4200 dobivenih glasova.

Rakitić zaslužuje ulazak u ovo društvo, zbog igara i doprinosa. Za još jedni sjajnu sezonu u Barcelonu i nastupa na SP-u s Lukinom Hrvatskom…i Ivanovom, stoji u Marcinom tekstu.