Real Madrid 'eksplodirao' je u prvoj utakmici bez Rafe Beniteza, odnosno u prvoj utakmici kada je na trenerskoj klupi sjedio Zinedine Zidane. 'Kraljevi' su pred svojim navijačima slavili s 5:0 protiv Deportiva, uz hat-trick Garetha Balea.

Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta, te je u nekoliko navrata mogao upisati asistenciju, ali je (uglavnom) Cristiano Ronaldo bio neprecizan. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka Modrić je bio jedan od nogometaša Reala kojeg su tražili da prokomentira današnju igru, te onu pod vodstvom Beniteza.

"Žao mi je Rafe i želim mu zahvaliti na svom radu i trudu koji je uložio. No treba biti iskren i reći da je promjena bila dobra. Ako pogledate današnju utakmicu i usporedite ju s bilo kojom prethodnom, složit ćete se da momčad igra puno bolje nakon ove promjene", rekao je iskreno hrvatski reprezentativac.

Modrić je bio jedan od rijetkih nogometaša Reala koji je čvrsto stajao uz trenera Beniteza kada je bilo najteže. No to i jest zadatak igrača u klubu, da vjeruje u trenera i njegove ideje.

Real je nakon ove pobjede ponovno na dva boda iza vodeće Barcelone i bod iza Atletico Madrida. Loša vijest za Madrižane je ta što u odnosu na obje momčadi ima utakmicu više na svom kontu.