FIFA je odlučila - najbolji igrač svijeta za sezonu 2017./2018 je Luka Modrić!

Drhtavim glasom Hrvat je rekao da je velika čast i poseban osjećaj stajati sa ovim trofejem pred svima!

''Čestitam Salahu i Ronaldu na sjajnoj sezoni koju su imali i siguran sam da ćete imati novu priliku da se borite za ovaj trofej'', našalio se na počeku Modrić.

Dodao je kako je ovaj trofej ne samo njegov, nego ga posvećuje svim suigračima iz Real Madrida, kao i iz reprezentacije, kao i svim trenerima koji su ga trenirali kroz karijeru.

''Ovaj trofej je i za moju obitelj bez koje ne bio bio igrač i osoba koja jesam - oni su za mene najbolji'', rekao je Modrić.

Nije se zaboravio zahvaliti ni navijačima, a posebno je spomenuo hrvatsku brončnu reprezentaciju iz 1998. godine.

''Zahvaljujuci fanovima na potpori i ljubavi koju mi pokazuju sve mi ovo znači još više. Također bih se zahvalio i onima koji su glasovali za mene. Sada bih spomenuo svog idola i kapetana Hrvatske iz generacije 1998. Zvonimira Boban, koji je moj idol, a koji je predvodio Hrvatsku kada su osvojili medalju u Francuskoj. In i ta cijela generacija bili su mi inspiracija, a meni i sugiračima dali su nadu da učinimo nešto veliko u Rusiji'', poručio je Modrić.

Dodao je kako ''ova nagrada pokazuje da rad i predanost mogu dovesti do ispunjenja svih snova''.

''Želim reći par riječi također i na hrvatskom:  Volio bih pozdraviti moju Hrvatsku! Kako smo samo prekrasno ljeto imali! Hvala vam na predivnim emocijama, uživali smo, hvala na iskrenoj podršci'', zaključio je Modrić na maternjem jeziku.

Luka Modrić postao je prvi igrač u povijesti koji je osvojio Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva, UEFA-inu nagradu za najboljeg igrača godine i postao najbolji igrač svijeta u izboru FIFA-e u istoj godini.