Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, koji je prije tri-četiri dana saznao da će postati novi igrač Reala, istaknuo je u srijedu na predstavljanju u Madridu da mu je pri dolasku puno pomogao Luka Modrić te da je presretan što je stigao u najveći klub na svijetu.

- Sve se odigralo brzo, prije tri-četiri dana sam saznao da ću postati igrač Reala. Odmah sam pristao, jer to je nešto što se događa jednom u životu, istaknuo je Kovačić.

Kovačiću je nakon potpisao dres s brojem 16 uručio predsjednik Florentino Perez te mu poručio:

- Dolaziš u najprestižniji i najvredniji klub na svijetu. Ovo je tvoj dom te ćemo te uvijek podržavati budeš li davao sve od sebe za ovaj grb. Tvoja zemlja Hrvatska voli nogomet i ti si peti Hrvat u Real Madridu, naglasio je Perez.
 

Perez je otkrio i način na koji je Mateo doveden na Bernabeo.

- U posljednje vrijeme čuli smo puno lijepih stvari o Kovačiću, ali tek smo ga krajem srpnja odlučili dovesti u Real. Igrali smo protiv Intera prijateljsku utakmicu i Kovačić nas je oduševio.
 

Perez je priznao kako je i Luka Modrić imao velik utjecaj u dovođenju mladog hrvatskog reprezentativca.

- Naravno da sam pitao i Luku što misli o njemu, a on mi je poručio: 'Predsjedniče, on će za dvije godine osvojiti Zlatnu loptu.' Tada je bilo jasno da krećemo u akciju - dodao je Perez.